Дослідження впливу кута зміщення кривошипів на динаміку роликової формувальної установки із врахуванням дисипативних властивостей рекупераційного привідного механізму - Ловейкін, В. С.; Ромасевич, Ю. О.; Почка, К. І. (НУБіП України, 2019)
В результаті проведених досліджень розраховано функції зміни реакцій напрямних роликів, зусилля в шатунах та моменту сил опору переміщенню формувальних візків. Проаналізовано залежність крутного моменту у муфті приводу від величини коефіцієнта дисипації. Для роликової формувальної установки з рекупераційним привідним механізмом запропоновано рекомендовану величину коефіцієнта дисипації. Проаналізовано вплив кута зміщення кривошипів на динаміку роликової формувальної установки з рекупераційним привідним механізмом. Встановлено, що мінімальні значення відхилень динамічної складової пружного моменту у муфті, відхилення різниць кутових координат, кутових швидкостей та кутових прискорень спостерігаються при значеннях кута зміщення кривошипів приводу близьких до 90 градусів.
Keywords: 693.546