Ефективність застосування катіоніту КУ-2-8 при вилученні іонів міді з води в присутності іонів жорсткості - Малін, В. П.; Гомеля, М. Д.; Галімова, В. М. (КНУБА, 2016)
Показано, що в статичних умовах при концентрації міді від 1 до 30 мг/дм3 вилучення міді проходить неефективно як з дистильованої так і з водопровідної води. Підвищення ефективності вилучення іонів міді досягнуто в динамічних умовах. Десорбція іонів міді розчинами соляної кислоти в статичних умовах була низькою. В динамічних умовах досягнуто практично повної десорбції іонів міді розчинами соляної кислоти.
Keywords: катіоніт; важкі метали; іонний обмін; регенерація іоніту; моніторинг; пробопідготовка; 504.5:628.33