Регіональне управління та регіональний аналіз : еволюція світового досвіду - Шмаглій, Олена Борисівна (Бескиди, 2019)
Завжди перед суспільством стояла проблема пошуку найбільш до- цільної моделі його просторової організації. Особливості просторової організації в цьому сенсі зумовлювали природно-ресурсні переваги тих чи інших частин території країни, економічні передумови, які визначали з позицій економічної доцільності, напрямки виробничої діяльності цих територій, просторові особливості соціально-інфраструктурного розвитку, необхідність забезпечення найбільш повної і надійної економічної безпеки.
Keywords: регіональний розвиток; регіональне управління; регіональний аналіз; 332.14