Львівська латинська катедра один з найвизначніших сакральних об’єктів України - Шарій, Олександра (КНУБА, 2025)
Висвітлено історико-архітектурні особливості Львівської латинської катедри – одного з найвизначніших сакральних об’єктів України. Розглянуто витоки будівництва, готичні та ренесансні впливи на архітектурний образ, особливості реставрацій та значення пам’ятки в європейському контексті. Акцент зроблено на історичному розвитку катедри у взаємозв’язку з урбаністичним середовищем Львова.
Keywords: Львів; латинська катедра; архітектура; готика; ренесанс; сакральне будівництво; історія