Оцінка впливу мас на параметри тримасної трамбівки - Свідерський, Анатолій Тофільєвич; Дєдов, Олег Павлович (КНУБА, 2009)
В будівництві широко використовуються трамбівки для ущільнення сумішей. За конструктивною ознакою здебільшого застосовують одномасні та двомасні трамбівки, які використовуються як самохідні машини так і в якості навісного обладнання. Підвищення ефективності робочих процесів цього класу машин може бути досягнуто шляхом точності розрахунку на заданий режим та пошук більш раціональних конструкцій. Одним із шляхів є застосування три масних машин [], які дають можливість зменшити енергоємність процесу, відкривають нові можливості для реалізації спектру раціональних режимів роботи.
Keywords: трамбівки для ущільнення сумішей; тримасна трамбівка