Приведений опір теплопередачі верху віконного перерізу цегляної стіни з зовнішньою теплоізоляцією - Пріщенко, А. М. (КНУБА, 2014)
В цегляних стінах найбільш вразливим з точки зору додаткових тепловитрат є верхній вузол перерізу віконного отвору. За рахунок розташування в ньому залізобетонних перемичок, зовнішня з яких утворює чверть, знижується значення приведеного опору теплопередачі. З метою покращення теплозахисних властивостей вказаного стику було запропоновано енергозберігаюче конструктивне рішення, яке передбачає розташування перемички із переміщенням догори. У простір пропонується розміщувати додатковий шар утеплювача. В дослідженні теоретично на основі чисельного моделювання температурних полів та експериментально доведено збільшення приведеного опору теплопередачі в 1,8 та 2,2 рази для утеплювача відповідно 100 та 150 мм.
Keywords: теплоізоляція; тепловтрати; 69.022:697.13