Про підвищення точності розрахунку непрямого гідравлічного удару у системах міського водопостачання - Гіжа, Олена Олександрівна (КНУБА, 2020)
Розглядаються особливості впливу зміни опору засувки під час її закриття на зменшення швидкості в трубопроводі при непрямому гідравлічному ударі. Вперше показано, що підвищення тиску змінюється з часом не за лінійним, а більш складним степеневим законом. Наводяться конкретні рекомендації щодо визначення підвищення тиску або часу закриття засувки.
Keywords: гідравлічний удар; зміна опору засувки за час її закриття; підвищення тиску; фаза удару; залежність опору засувки від часу її закриття