Пошук образу нового міста: історизм у містобудівній практиці України повоєнного часу - Лінда, С. М. (КНУБА, 2010)
у статті проаналізовано основні положення містобудівної концепції Радянського Союзу, розробленої у повоєнні роки. Визначено місце історизму в теоретичному опрацюванні та реалізації концепції. На прикладах українських міст продемонстровано яким чином ці положення були втілені у реальну містобудівну практику.
Keywords: концепція містобудівна; історизм; проектування; 711.424