Регіональні засади розвитку туризму - Якуніна, Алла Олександрівна; Сугаль Сергій (Бескиди, 2019)
Саме туризм часто є каталізатором, що спричиняє як активний розвиток окремих галузей економіки, так і соціально-економічний розвиток цілих країн.Туристична галузь набуває дедалі більшого значення для розвитку економіки та соціальної сфери в Україні, стрімко інтегрується у світову туристичну індустрію. Пріоритетний напрям розвитку в’їзного та внутрішнього туризму є важливим чинником підвищення якості життя в Україні, створення додаткових робочих місць, поповнення валютних запасів держави та підвищення її авторитету на міжнародній арені.
Keywords: туризм; регіональні засади розвитку туризму; туристично-рекреаційна сфера; 338.48