Побудова моделі для дослідження напружено-деформованого стану стержневої стрілової конструкції - Паламарчук Дмитро Анатолійович (Рівне : Національний університет водного господарства та природокористування, 2025)
Підвищення надійності конструкцій кранів, зниження металоємності є важливим напрямом роботи з удосконалення вантажопідіймальних машин. Розгойдування вантажу викликають збільшення динамічних навантажень, а відповідно і навантажень на металоконструкцію стрілової системи крана. Побудовано динамічну модель стрілової системи з урахуванням вітрового навантаження.
The construction of a model for studies of the stress-deformation state of a rod-boom system
Keywords: кран, стрілова система, металоконструкція, сталь, напруження, вітрове навантаження, динамічні навантаження