Проект будівництва споруди культового призначення в м. Запоріжжя - Каспрук, В. М. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2024)
Проект під назвою “Проект будівництва споруди культового призначення в м. Запоріжжя” є комплексним містобудівним завданням, що має на меті створення сучасного культурно-релігійного простору в м. Запоріжжя. Проект передбачає будівництво Соборної Мусульманської Мечеті як основної культової споруди для кримськотатарської громади, яка значною мірою формує демографічний склад населення міста через зростання міграційного потоку після анексії Криму. Створення відповідного духовного осередку є важливим кроком у забезпеченні культурної ідентичності кримських татар та сприяє їх інтеграції у суспільне життя Запоріжжя.
Keywords: ВСП «Інститут інноваційної освіти КНУБА»; проект будівництва; споруда культового призначення; 726(477.64)