Особливості формування стійкості до стресу у спортсменів, що займаються бойовими видами спорту - Іваннікова, Ганна Василівна; Павліковський, Микола Миколайович (Ліра-К, 2026)
На сьогоднішній день спорт, особливо бойові види, характеризується високим рівнем психологічного навантаження, що потребує від спортсмена сформованої здатності протидіяти дії стресорів. Стрес у єдиноборствах розглядається як фактор, який може мати як деструктивний, так і стимулюючий вплив на результативність. Ефективна адаптація до таких умов забезпечується розвитком стресостійкості, що проявляється у здатності зберігати самоконтроль, стабільність психофізіологічних процесів та впевненість у власних силах навіть у ситуаціях надмірної напруги.
Keywords: формування стійкості до стресу