Підпертий гідравлічний стрибок у водобійному колодязі - Константинов, Ю. М.; Гіжа, О. О. (КНУБА, 2012)
Розглядаються загальні характеристики підпертого гідравлічного стрибка перед різними гасителями енергії, вплив числа Фруда на початку стрибка, ступеня підпертості на всі параметри стрибка, вплив наповнення відвідного каналу на глибину водобійного колодязя. Показано, що на максимальну глибину колодязя впливає також кривизна вільної поверхні на виході з нього.
Keywords: гідравлічний стрибок; підпертість; реакція уступу; наповнення; глибина колодязя; кривизна потоку на виході з колодязя; гидравлический прыжок; подпертость; реакция уступа; наполнение; глубина колодца; кривизна потока на выходе из колодца; hydraulic jump; supporting; reaction of ledge; filling; depth of a toe basin; curvature of stream on an exit from a toe basin