Застосування прикладної фотограмметрії при відновленні Успенського собору Києво-Печерської лаври - Катушков, Володимир Олексійович; Граужис, О. О. (КНУБА, 2013)
Про можливості прикладної фотограмметрії при обробленні архівних знімків з невідомими елементами орієнтування, для визначення розмірів і висот Успенського собору Києво-Печерської лаври, знищеному в 1941 році. За роботами архітекторів - реставраторів та фотограмметристів в 2000 році собор відновлений. У статті наведені багатофакторні моделі, що оцінюють вплив рівня дефектів на техніко-економічні показники ремонту досліджуваних покрівель. Визначено області раціонального застосування різних технологій в залежності від рівня дефектів у пошкоджень покрівлі.
Keywords: рівень дефектів та пошкоджень; моделі вартості і трудомісткості ремонту; рівняння регресії; область раціонального ремонту; level of defects and damages; the cost model and the complexity of repair; the regression equation; area efficient repair