Резильєнтність викладачів ЗВО як основа психолого-педагогічного забезпечення освітнього процесу в умовах війни - Згалат-Лозинська, Любов Олександрівна (КНУБА, 2025)
Війна в Україні внесла значні зміни в освітній процес та поставила нові завдання перед усіма його учасниками. Викладачі в умовах війни стали не лише джерелом знань для студентів, але й опорою, що допомагає молоді справлятися зі стресом, невизначеністю, переживаннями та страхом за себе та своїх близьких. В теперішній час резильєнтність викладачів - здатність людини пристосовуватися до змін, виходити з складних ситуацій і відновлюватися після негативних подій, стає ключовою умовою забезпечення якості освіти та психолого-педагогічної підтримки в ці непрості часи.
Keywords: резильєнтність викладачів; освітній процес; війна; пристосування до змін; якость освіти; психолого-педагогічна підтримка; 378.091.12.011.3-051:159.944.4