Моделювання метрик в просторі цифрового зображення дефекту типу «тріщина» - Горда, Олена Володимирівна (КНУБА, 2014)
Наведено результати дослідження поняття дефекту типу "тріщина" на основі цифрових зображень, виконано аналіз елементів та їх співвідношень з метою побудови метрик, на базі яких визначаються та обчислюються параметри дефекту. Визначено міру наявності дефекту на зображенні та функцію наявності ознаки на зображенні. Досліджено функцію наявності дефекту типу «тріщина» на зображеннях об’єктів будівництва.
Keywords: модель; цифрове зображення; тріщина; метрика