Ефективність очищення господарсько-побутових стічних вод за допомогою природних мінеральних сорбентів - Дзеціна, Д. В.; Коцар, О. М. (КНУБА, 2016)
Розглянуто природні мінеральні сорбенти, які ефективно використовуються для очищення стічних вод, в тому числі господарськопобутових. Виконані експериментальні дослідження ефективності очищення господарсько-побутових стічних вод цеолітом та шунгітом. Встановлено, що при комплексному використанні цих мінеральних сорбентів спостерігається синергетичний ефект їх водоочисної дії.
Keywords: природні мінеральні сорбенти; природні фулерени; шунгіт; цеоліт; господарсько-побутові стічні води; очищення стічних вод; природные минеральные сорбенты; природные фуллерены; шунгит; цеолит; хозяйственно-бытовые сточные воды; очистка сточных вод; natural mineral sorbents; natural fullerenes; shungit; zeolite; household and domestic waste water; sewage treatment; УДК 628.1