Історичні етапи формування та розвитку архітектури сакральних будівель Тернопільської області - Дячок, О. М. (КНУБА, 2018)
У статті досліджуються історичні етапи формування та розвитку архітектури сакральних будівель та комплексів Тернопільської області. Вивчення сакральної архітектури в історичному аспекті дозволяють стверджувати, що разом із складною історією краю храми також пройшли нелегкий шлях розвитку. Досліджено зміни у конфесійній приналежност (православні, греко-католики, римо-католики), що не могли не відобразитись на архітектурі святинь відповідно до нових канонів і канонічних спрямувань.
Исторические этапы формирования и развития архитектуры сакральных зданий Тернопольской области
Historical stages of formation and development of sacral architecture buildings of Ternopil region
Keywords: сакральна архітектура; конфесійна приналежність; канони; храми; сакральная архитектура; конфессиональная принадлежность; каноны; храмы; religious denomination; canons; temples; sacral architecture; 726 (477.84)