Опис руху N-ланкового маятника за допомогою операторів системи MAPLE - Куценко, Л. М.; Колочавін Р. М. (КНУБА, 2012)
Розроблено спосіб складання у середовищі математичної системи комп’ютерної алгебри Maple диференціальних рівнянь опису руху п- ланкового маятника. Як узагальнені змінні, залежні від часу, обрано кути, утворені ланками маятника з вертикалями.
Keywords: маятник; система MAPLE; рух; математична система; 519.61-027.44; 514.18