До лінеаризованої теорії магнітоскрикцій феритів з десипативним феромагнітним резонансом - Шульга, М. О. (КНУБА, 2006)
Одними із актуальних задач електромагнітомеханіки, що мають важливе фундаментальне і прикладне значення, є дослідження магнітопружного деформування тіл із феримагнітних магнітострикційних матеріалів з врахуванням феромагнітного резонансу. Цьому питанню присвячені роботи. В даній статті пропонується перетворення системи тривимірних диференціальних рівнянь лінеаризованої магнітострикції феритів кубічної системи, в якій враховується феромагнітний резонанс і дисипативні властивості фізико-механічних властивостей, до системи гамільтонового типу.
Keywords: магнітопружне деформування тіл; феримагнітні магнітострикційні матеріали; феромагнітний резонанс; електромагнітомеханіка; лінеаризована магнітострикція феритів; 539.3:538.6:534.1