Передумови теорії взаємодії природної та антропогенної систем в контексті сталого розвитку міських територій - Банах, Андрій Вікторович (Бескиди, 2017)
Одним з напрямків регіональної політики є демографічна політика та політика урбанізації, зокрема їх регіональні аспекти, а також тісно пов'язані з ними регіональне планування і програмування. Основна соціально-економічна діяльність в регіональній політиці пов'язана з територіальним поділом праці, формуванням народногосподарських комплексів, економічним районуванням, а також із загальнодержавним плануванням (програмуванням) соціально-економічного розвитку та розміщенням продуктивних сил.
Keywords: регіональна політика; демографічна політика; політика урбанізації