Містобудівна спадщина Івано-Франківської області XVII-XVIII ст. - Лукомська, З. В. (КНУБА, 2017)
Метою дослідження є розкриття цінності визначних об’єктів об’ємно-розпланувальної структури міст Івано-Франківської області, які є яскравими зразками архітектури періоду бароко. Особливу увагу у статті приділено спорудам та комплексам, які втратили свій первісний статус, перебувають у критичному технічному стані та є під загрозою зникнення.
Keywords: історичне місто; історична розпланувальна структура; цінний міcтобудівний об’єкт; епоха бароко; historical town; historical planning structure; valuable urban object; Baroque epoch; исторический город; историческая распланировочная структура; ценный градостроительный объект; эпоха барокко