Необхідність проектування сміттєпереробних комплексів в Україні - Капустянська, М. О.; Кравченко, І. Л. (КНУБА, 2017)
У статті розглянуто історичне підґрунтя формування сміттєперероблювальних заводів, проаналізовано ситуацію з приводу утилізації сміття в Україні та у світі. Виділені найкращі методи формування функціональної структури сміттєпереробних об’єктів, запропоновано модель сміттєперероблювального комплексу.
Keywords: утилізація; побутові відходи; сортування; економіка замкненого ланцюга; піроліз; брикетування; компостування; ревіталізація; енергоефективність; утилизация; бытовые отходы; сортировка; экономика замкнутой цепи; пиролиз; брикетирование; компостирование; ревитализация; энергоэффективность; recycling; householdwaste; sorting; closedloopeconomy; pyrolysis; briquetting; composting; revitalization; energyefficiency; 721.1(477); 725.4(477)