Психологічна підготовка в спорті вищих досягнень - Шамич, Олександр Миколайович; Шандлоренко, Марк Едуардович (Ліра-К, 2025)
В загальному виді психологічна підготовка представляє собою процес розвитку і вдосконалення значущих проявів психіки спортсмена, які відповідають вимогам тренувальної і змагальної діяльності. Психологічна підготовка направлена на формування особистості необхідних для спортивної діяльності психічних якостей, професійно важливих знань, вмінь, навиків і досягнення такої їхньої стійкості, що забезпечить можливість вирішення поставлених задач в ході змагань.
Keywords: психологічна підготовка; спорт вищих досягнень; формування особистості; психіка спортсмена; 796.01:159.98