Функціонально-планувальна організація с.м.т. Добротвір Львівської області та проблеми розвитку міста - Соснова, Н. С.; Ігнатюк, А. О.; Нечипір, Т. Р. (КНУБА, 2015)
Розглянуто проблеми розвитку монофункціональних міст, закладених у ІІ половині ХХ ст. Основна функція таких міст на час закладення – це забезпечення проживання і побутового обслуговування працівників певного виробничого комплексу. Насьогодні, при значному скорочені промислового виробництва, такі робітничі поселення опинилися в стані стагнації. В роботі, на прикладі с.м.т. Добротвір Львівської області окреслено проблеми функціонування такого типу міста та задачі його містобудівного розвитку.
Keywords: робітниче поселення; структура міста; загальноміський центр; 711