Коливання пластинчастих конструкцій з урахуванням приєднаних мас, пружних в’язей і вирізів - Легостаєв, А. Д.; Гречух, Н. А. (КНУБА, 2009)
Викладені алгоритми розв’язання задач про власні коливання континуальних конструкцій з використанням редукованих скінченноелементних моделей, що дають змогу враховувати такі особливості конструкцій, як наявність приєднаних мас і пружність опор. Приведені результати розв’язання задач з урахуванням цих особливостей, які порівнюються з результатами, що отримані за допомогою інших методів
Keywords: коливання континуальних конструкцій; метод скінчених елементів ( МСЕ ); 539.3