Особливості та досвід проектування і будівництва сучасного готельного комплексу "Харків-Палас" на площі Свободи в м. Харків - Яновицький, Є. Л.; Галак, К. Т. (КНУБА, 2015)
Розглянуто основні аспекти проектування сучасного високозіркового готельного комплексу та його інтегрування в історично-сформоване містобудівне середовище на основі реального об’єкту будівництва, який був успішно реалізований до проведення в Україні чемпіонату з футболу «Євро2012». Проведений аналіз прийняття в процесі проектування таких планувальних та архітектурних рішень, які виявилися найбільш прийнятними, як з точки зору інвестиційної привабливості так і з точки зори архітектурної гармонійності. Проект даного 5 -ти зіркового готелю «Харків-Палас» розроблено ТОВ «Архітектурне Бюро «С. Бабушкін» в 2011 році. Головні архітектори, автори проекту Свістунов О. В., Яновицький Є. Л. Творчий Керівник Бабушкін С. В.
Keywords: готель; архітектурна організація готелів; містобудівництво; реконструкція містобудівного середовища