Культурно-ідеологічне макрозонування України як чинник регіональної політики - Бауман, Юрій Анатолійович; Панібудьласка, Андрій Володимирович (Бескиди, 2018)
Україна – дуже велика, як за європейськими мірками, і вельми різна країна. У цьому легко переконатися, поклавши на її мапу результати виборів, рейтинг політичних сил тощо. Така мапа свідчить, що сучасне політико-ідеологічне макрозонування країни сформувалося у 2001-2002 роках і майже без змін проіснувало до 2013 року. На противагу міфу про «дві України» – східну і західну, – політико- електоральний аналіз та результати соціологічних досліджень дозволяють впевнено виокремити в Україні не 2, а 4 макрозони: Захід, Цент-Північ, Схід-Південь та Донбас-Крим.
Keywords: регіональна політика; макрозонування