Геральдичний декор та емблеми на сакральних спорудах Львова - Цюпа, М. С.; Диба, Ю. Р. (КНУБА, 2017)
У статті проаналізовано геральдичний декор та емблеми чернечих орденів, на фасадах церков Львова. На основі власних досліджень та фотофіксації збережених зразків геральдичного декору проаналізовано історичний аспект формування та застосування гербів та емблем в сакральній архітектурі. Описано особливості розвитку геральдичного декору, та проведено класифікацію геральдичного декору.
Геральдический декор и эмблемы на сакральных сооружениях Львова
Heraldic decor and emblems on sacral buildings of Lviv
Keywords: герб; геральдичний декор; емблема; чернечі ордени; сакральна споруда; герб; геральдический декор; эмблема; монашеские ордена; сакральное сооружение; coat of arms; heraldic decoration; emblem; monastic orders; sacred construction; УДК 726.04