Меморіалізація Першої світової війни і політика пам’яті: уроки для України - Похиленко Ірина (My University, 2025)
Меморіалізація воєнних подій та політика пам’яті є важливими елементами формування національної ідентичності та колективної свідомості. Перша світова війна стала першим глобальним конфліктом ХХ століття, наслідки якого відчутні й досі. Меморіальні комплекси, зокрема могили Невідомого солдата, створені для вшанування жертв війни, набули великого значення в багатьох країнах світу. В умовах війни, яку сьогодні переживає Україна, досвід меморіалізації Першої світової війни може бути використаний для створення українських національних військових меморіальних комплексів, таких як Національне військове меморіальне кладовище.
Keywords: меморіалізація; перша світова війна; політика пам’яті; уроки війни; 947.7