Індекс місцевої автономії у країнах Європи - Стойко, Олена Михайлівна (Бескиди, 2019)
Колектив європейських експертів з місцевого самоврядування узагальнив попередні дослідженні і запропонув визначати індекс місцевої автономії враховуючи такі характеристики незалежності органів місцевого самоврядування як: законодавча (право приймати нормативно-правові акти), політична, програмна (розробляти і реалізовувати власну політику), фінансова, організаційна, а також невтручання (ступінь адміністративного нагляду з боку вищих органів публічної влади) і доступ (можливість впливу муніципалітетів на органи влади центрального і регіонального рівнів)
Keywords: індекс місцевої автономії; місцеве самоврядування; 352.07(4)