Огляд видів геодезичного моніторингу будівель і споруд в складних інженерно-геологічних умовах - Яковенко, М. С.; Нестеренко, О. В. (КНУБА, 2019)
Розглянуто основні види деформованого стану інженерних споруд, розглянуто проблему моніторингу ґрунтових масивів. Наведено основні методи геодезичного моніторингу деформацій споруд у складних інженерногогеологічних умовах. Ознайомлення з комбінуванням геодезичних методів моніторингу зсувних процесів ґрунтових масивів.
Review of types of geodesic monitoring of buildings and structures under difficult engineering - geological condition
Keywords: деформації; інженерні споруди; ґрунтові масиви; геодезичний моніторинг деформацій; наземний лазерний сканер; GPS; інклінометр; автоматизовані геодезичні комплекси