Роль структуроформуючих і образних факторів в урбанізованому ландшафтному довкіллі - Жмурко, Ю. В.; Соловйова, О. С.; Майстренко, В. І. (КНУБА, 2016)
У світлі сучасних тенденцій переборення техніцизму, зростання уваги до людських природних факторів організації простору, важливим є бачення цілісності композиції як гармонії людини та світу. У зв'язку з великим топографічним охватом середовища, що освоюється людиною, ландшафт зазнає урбанізації. Питання цілісності урбанізованого середовища розглядається через метафоризацію її природно-ландшафтної складової.
Keywords: ландшафт; місто; архітектурне середовище; цілісність; образ; метафора; композиція; 72.01:712