Обґрунтування параметрів конструкції елементів конвеєрних роликів за критерієм енергоефективності - Волошин, Г.; Гарнець, В. М.; Вовк, О.; Зайченко, С. (КНУБА, 2016)
Обґрунтовано параметри конструкції елементів конвеєрних роликів шляхом порівняння питомих енергетичних показників, які витрачаються при пуску і експлуатації стрічкових конвеєрів з різними масогабаритними параметрами, на основі проведеного системного аналізу існуючих вітчизняних стандартних типових рішень і іноземних аналогів. Проведенні дослідження дозволили розробити принципово нову конструкцію конвеєрного ролика з суцільнотягнутим корпусом, який по своїм масогабаритним показникам дозволяє наблизитись до закордонних зразків.
Study design parameter elements of conveyor rollers for energy efficiency criteria
Keywords: конвеєрний ролик; конвеєр; навантаження; питома енергія; conveyor roller; conveyor; load; specific energy