Оперативність системи управління виробничим здоров'ям і безпекою в складних динамічних структурах - Гулевець, Вадим Дмитрович (КНУБА, 2017)
Запропоновано кількісний критерій оперативності – ймовірність стандартних умов праці. Введений параметр якості системи управління виробничим здоров'ям і безпекою дозволить кількісно оцінити вплив використовуваної системи щодо створення необхідних умов праці на робочих місцях не опосередковано, через статистику профзахворювань і число різних подій, що супроводжуються виробничими травмами або негативними впливами на здоров'я працівників, а безпосередньо, за даними безперервного моніторингу. Таким чином, оцінка оперативності та визначення її складових буде носити стимулюючий характер для поліпшення як умов виробництва складних динамічних структур, так і для вдосконалення самої системи управління виробничим здоров'ям і безпекою.
Keywords: кількісний критерій оперативності; система управління виробничим здоров'ям та безпекою; складні динамічні структури; умови праці; 004.942:613.6: