Композиційне значення оранжерейних споруд у системі просторової організації ботанічного саду (на прикладі м. Києва) - Галак, Катерина; Кінайлюк, Михайло (КНУБА, 2025)
Досліджується композиційне значення спеціалізованих оранжерейних споруд у структурі ботанічного саду. Аналізується композиційна роль споруд у контексті їх взаємодії з навколишнім середовищем. На прикладі двох об’єктів у м. Києві проаналізовано особливості їх архітектурного вираження, розміщення та ролі у просторовій структурі ботанічного саду. На противагу цим прикладам розглянуто зарубіжні підходи, орієнтовані на злиття архітектури з ландшафтом.
Keywords: оранжерейні споруди; просторова організація; ботанічний сад; композиція