Картографічна оцінка ерозійного стану території волинського опілля методом нейромереж - Мельник, В. М.; Мендель, В. П.; Муляр, Н. В. (КНУБА, 2018)
Виконано аналіз наукового напрямку та запропоновано використання нейромережевого підходу при дослідженні ерозійних процесів на регіональному рівні. Запропоновано використовувати карти Кохонена для простеження просторового розподілу показників деградації грунтового покриву. Встановлені особливості розвитку водної ерозії в межах Волинського Опілля.
Картографическая оценка эрозионного состояния территории волынской ополья методом нейросети
CARTOGRAPHIC ASSESSMENT OF THE EROSIVE STATE OF THE VOLYN REGION BY THE NEURAL NETWORKS METHOD
Keywords: нейромережі; водна ерозія; карти Кохонена; кластери; регіональні ядра; нейросети; водная эрозия; карты Кохонена; кластеры; региональные ядра; neural networks; water erosion; Kohonen maps; clusters; regional nuclei; 528.946