Розробка гідроприводу для імпульсної подачі зуба розпушника - Пелевін, Леонід; Мельниченко, Богдан (КНУБА, 2012)
Проведено оглядовий аналіз існуючих видів робочих органів активної дії розпушників. Розроблено гідропривід для динамічного руйнування ґрунту методом імпульсного відриву при заглибленні та виглибленні зуба розпушника, який дає змогу зменшити навантаження на ланки навіски та зменшити енергоємність розробки ґрунту. Складено математичну модель для визначення параметрів процесу динамічного руйнування ґрунтів, залежно від яких було встановлено основні параметри гідроприводу. Проведено динамічний розрахунок гідроприводу, в якому було визначена необхідна швидкість переміщення поршня гідроциліндра та порівняно з необхідною швидкістю динамічного руйнування ґрунту.
The designing of the hydraulic drive for the feed of impulses of the ripper tooth
Keywords: землерийна машина; розпушувальне обладнання; навіска робочого органа; імпульсна подача гідрорідини; режим заглиблення; зуб розпушника; зусилля відриву