Алгоритм розвантаження окремих опор стрижневих будівельних конструкцій із шарнірним вузловим сполученням - Скочко, В. І. (КНУБА, 2017)
В роботі описаний математичний алгоритм зміни величини навантаження на досліджуваний опорний вузол, що базується на комплексному перерозподілі внутрішніх зусиль або параметрів жорсткості в усіх стрижнях конструкції. При цьому застосовується той же принцип, що й при управлінні формою конструкції шляхом системного розв ’язання параметричних рівнянь кожного стрижня із поправкою на плановані зміни величин компонентів опорної реакції
АЛГОРИТМ РАЗГРУЗКИ ОТДЕЛЬНЫХ ОПОР СТЕРЖНЕВЫХ СТРОИТЕЛЬНЫХ КОНСТРУКЦИЙ С ШАРНИРНЫМ УЗЛОВЫМ СОЕДИНЕНИЕМ
THE ALGORITHM OF DISCHARGING OF CERTAIN SUPPORTS OF ROD BUILDING CONSTRUCTIONS WITH HINGED HUB CONNECTIONS
Keywords: системне розв’язання; стрижневі конструкції; параметричні рівняння стану; формоутворення; дискретна геометрія; системное решение; стержневые конструкции; параметрические уравнения состояния; формообразование; дискретная геометрия; system solution; rod structures; parametric equations of state; morphogenesis; discrete geometry; 514.18