Вплив геометрії контурів деталей на деформаційні і якісні показники матеріалів у формотворенні швейних виробів - Кардаш, О. В. (КНУБА, 2020)
Розглянуто стан конструювання швейних виробів. Зазначено, що формоутворення деталей, вузлів і у цілому форми напряму залежить від геометричних конфігурацій, закладених у деталі виробів, та можливих деформацій контурів. Наголошено на визначенні зв’язків між чинниками формотворення:геометрією контурів; властивостями швейних матеріалів та методами технологічного оброблення. Запропоновано залежності між вказаними чинниками, які можуть об’єктивно характеризувати процеси формотворення та бути використаними в комп’ютерних технологіях.
Влияние геометрии контуров деталей на деформационные и качественные показатели материалов при формообразовании швейных машин
Influence of part contour geometry on deformation and quality indices of materials during formation of sewing products
Keywords: геометрія; контури; швейний виріб; деформація; властивості матеріалів; методи формотворення; комп’ютерні технології; геометрия; контуры; швейное изделие; деформация; свойства материалов; методы формообразования; компьютерные технологии; geometry; contours; garment; deformation; material properties; shaping methods; Computer technologies; 687.03