Оцінка рівня конструкційної безпеки нафтоналивного резервуара - Дехтярюк, Є. С.; Лук’янченко, О. О.; Шах, В. В. (КНУБА, 2010)
Визначено рівень конструкційної безпеки нафтоналивного резервуара з урахуванням реальних недосконалостей форми, які виникли після десятирічної експлуатації об’єкта. На основі ймовірнісного підходу Болотіна, методик дослідження стійкості недосконалих оболонок і прогнозування ризику аварії будівельних об’єктів визначені математичне очікування рівня надійності резервуара, фактичний рівень ризику аварії та безпечний ресурс об’єкта.
Keywords: конструкційна безпека; експлуатація об’єкта; рівень ризику; безпечний ресурс