Дослідження функціональних задач аналізу собівартості ІТ–продукту - Цюцюра, Микола Ігорович (КНУБА, 2017)
У собівартості освітнього ІТ-продукту, як у синтетичному показнику відбиваються всі сторони виробничої і фінансово-господарської діяльності закладів освітньої сфери: ступінь використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, якість роботи і керівництва в цілому. Для розробки стратегії розвитку освітнього закладу необхідно не тільки враховувати поточний попит на ІТ-продукт, а й проводити його моделювання. Ідеєю даної роботи є дослідження та обґрунтування задачі на змістовному рівні, яка описується таким чином: освітній заклад за фіксованою ціною та зростаючим прибутком спочатку збільшує споживання даного ІТ-продукту до певного максимального значення, а потім подальше зростання прибутку веде до зниження споживання даного ІТ-продукту до оптимального рівня.
Keywords: ІТ-продукт; синтетичні показники; оцінка суттєвого атрибуту; коефіцієнт корисності ІТ-продукту; віртуалізація програмного забезпечення; переваги MSI пекеджингу