Архітектура в конструюванні та репрезентаціїї нового міфу про Київську Русь - Лінда, С.М. (КНУБА, 2010)
У статті розглядається питання конструювання нових українських міфів, необхідних для становлення та розвитку української нації. Важливе місце у цьому процесі належить новому прочитанню міфу про Київську Русь, яке активно розробляється у сучасній історії України. Показано, як архітектура своїми специфічними засобами сприяє утвердженню у суспільстві нової міфологеми.
Keywords: міф; українська нація; Київська Русь; архітектура; 72.01