Ефективність і проблеми моніторингу великорозмірних будівельних споруд - Гайдайчук, В. В.; Котенко, К. Е. (КНУБА, 2016)
У статті розглянуті загальні проблеми моніторингу технічного стану великорозмірних будівельних споруд. Приводиться аналіз особливостей діючих систем моніторингу та оцінюється їх ефективність залежно від конструктивних особливостей споруди та її призначення. Виділяються можливі недоліки при виборі та доопрацюванні системи моніторингу.
Keywords: система моніторингу будівельних конструкцій; напружено- деформований стан; статичний моніторинг; динамічний моніторинг; частота коливань; власні коливання; аксельрометри