Особливості формування адаптивного житлового середовища - Шевченко, Л. С.; Возгорьков, С. І. (КНУБА, 2018)
Стаття присвячена дослідженню процесів формування адаптивного житлового середовища – зовнішнього і внутрішнього. На підставі теоретичного і практичного досвіду низки науковців представлено особливості формування житлового простору в умовах його адаптації до мешканців, навколишнього середовища й оточуючих об’єктів.
Keywords: адаптація; житлове середовище; відкрита будівля; елементи-напівфабрикати; зростаюче житло; полівалентність; внутрішня трансформація; багатофункціональність