Інвестиційна привабливість токенізованої нерухомості в умовах глобальної цифровізації - Пузиревська, Анастасія Дмитрівна; Росинський, Андрій (ДонНТУ, 2025)
У роботі досліджено сутність та потенціал токенізації нерухомості як інноваційного інструменту, що трансформує традиційний ринок в умовах глобальної цифровізації. Автори аналізують переваги перетворення прав власності у цифрові токени, зокрема підвищення ліквідності активів, глобальну доступність та можливість дробового інвестування. Детально розглянуто алгоритм процесу токенізації, який включає етапи оцифрування активу, програмування смарт-контрактів та емісію токенів на спеціалізованих платформах. Значну увагу приділено аналізу ризиків, таких як висока волатильність, кіберзагрози та недосконалість правового регулювання у різних юрисдикціях. Обґрунтовано необхідність створення адаптованого законодавства та ефективних механізмів захисту прав інвесторів для безпечного впровадження цієї технології.
Keywords: токенізація нерухомості; блокчейн-технології; смарт-контракт; цифрові активи; віртуальні активи; інвестиційна привабливість; ліквідність; трансакційні витрати; інвестиційні ризики; маркетплейс; цифровізація; діджиталізація; KYC; AML