Огляд деяких методів апроксимації рельєфу - Островський, А. В. (КНУБА, 2015)
Розглянуто деякі методи апроксимації цифрових моделей рельєфу аналітичними функціями і статистичні методи.
Keywords: цифрова модель рельєфу; геоінформаційні системи; апроксимація поверхні; інтерполяція; алгебраїчні поліноми; мультиквадриковий метод; метод середнього вагового; метод вагових функцій; статистичні методи; коваріаційні матриці; цифровая модель рельефа; информационные системы; аппроксимация поверхности; интерполяция; алгебраические полиномы; мультиквадриковий метод; метод среднего весового; метод весовых функций; ковариационные матрицы; статистические методы; digital model relєfa; geographic information systems; surface approximation; interpolation; algebraic polynomials; multiquadrics method; the average weight method of weight functions; statistical methods; covariance matrices; 528.48:004.94