Формулювання функції оптимізації біадаптивної системи управління проектно-орієнтованого підприємства - Тімінський, Олександр Георгійович (КНУБА, 2017)
Розглянуто взаємодію двох підсистем проектно-орієнтованого підприємства – підсистеми управління операційною діяльністю і підсистеми управління проектною діяльністю. Запропоновано підхід біадаптивності. Розглянуто підходи до оптимізації систем. Описано принципи і галузь застосування оптимізації за якістю, за вартістю та за часом. Пропонується комбінований підхід до оптимізації біадаптивної системи. Формулюється одинична зміна в проектній системі внаслідок змін в операційній системі. Надається вираз для повної реакції проектної підсистеми на зміну в операційній підсистемі. Пропонується з урахуванням множини впливів задача оптимізації інформаційної технологій біадаптивного управління проектно-орієнтованими організаціями. Формалізуються обмеження до задачі оптимізації, цільова функція. Запропоновано підхід до розв’язання даної задачі. Формулюються висновки досліджень. Окреслено перспективи подальших досліджень в цьому напрямку.
Keywords: проектно-орієнтовані підприємства; біадаптивне управління; задача оптимізації; цільова функція