Дослідження динамічної реакції просторового каркасу висотної будівлі при дії сейсмічного навантаження - Чеверда, П. П.; Геращенко, О. В.; Міщенко, О. О. (КНУБА, 2010)
Виконано порівняльний аналіз величин динамічної реакції просторового каркасу залізобетонної висотної будівлі при дії основного та аварійного сполучення навантажень. Висотна будівля моделювалась як просторовий скінченно-елементний каркас зі сталими жорсткістними характеристиками її несучих елементів при різних значеннях висоти будівлі. За допомогою програмного комплексу SCAD досліджувався вплив сейсмічного навантаження на максимальні значення зусиль та напружень в несучих елементах будівлі та на величини прогинів верхньої її частини. Аналіз результатів дослідження реакції просторового каркасу висотної будівлі свідчить про те, що дія сейсмічного навантаження суттєво впливає на несучу здатність та жорсткість будівлі в цілому.
Keywords: сейсмічне навантаження; SCAD; просторовий каркас; несуча здатність