Врахування характеристик композитного матеріалу в скінченноелементній моделі неоднорідної оболонки. - Соловей, М. О.; Кривенко, О. П.; Міщенко, О. О.; Калашніков, О. Б. (КНУБА, 2012)
Наведено основні поняття щодо композитних матеріалів, сформульовано їхні загальні ознаки та описано шляхи визначення ефективних пружних характеристик. Виходячи з розробленої скінченноелементної моделі, узагальнено поняття композитного матеріалу пружної оболонки.
Composite material characteristics consideration in a finite elements model of a heterogeneous shell
Учет характеристик композитного материала в конечноэлементной модели неоднородной оболочки
Keywords: композитні матеріали; скінченноелементна модель; неоднорідна оболонка; 539.3